Home > ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ > ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης διαθέτει στελέχη με μοναδική εμπειρία στο αντικείμενο και στην πρακτική εφαρμογή της Διαμεσολάβησης. Διευθύνεται από έναν από τους πρώτους και πλέον έμπειρους Διαμεσολαβητές στην Ελλάδα, το Δικηγόρο, Εκπαιδευτή στη Διαμεσολάβηση και Συγγραφέα κύριο Σπύρο Αντωνέλο.

Ο Διαμεσολαβητής Διευθυντής του Κέντρου μας

Ο Σπύρος Αντωνέλος είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2000. Διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο (antoneloslaw.gr) και ασχολείται με υποθέσεις Αστικού, Εμπορικού και Τραπεζικού Δικαίου.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (DESS) στο Κοινοτικό Δίκαιο του Γαλλικού Πανεπιστημίου PARIS II (Panthéon-Assas) και έχει εργαστεί στη Γαλλία, στο Βέλγιο (στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), στη Σκωτία και στην Αθήνα σε Νομικές Υπηρεσίες Κατασκευαστικών Ομίλων και Ελληνικής Τράπεζας καθώς και σε Δικηγορική Εταιρία.

Είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από τους εμπειρότερους στην Ελλάδα, όπου εφαρμόζει με επιτυχία τη Διαμεσολάβηση σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου. Είναι επίσης Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών και Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση με πλούσια Eλληνική και διεθνή εκπαιδευτική δραστηριότητα και αναγνώριση.

Εισηγήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 στον κύριο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τη σύσταση Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του ν. 3898/2010. Ως μέλος της Άμισθης Ομάδας Εργασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τη σύσταση Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών συνέβαλε καίρια και αδιάλειπτα για δύο έτη, από το Μάιο του 2011, στις ενέργειες σύστασης, πρακτικής οργάνωσης και αδειοδότησης του εν λόγω Φορέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος ονομάστηκε «Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.)-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Είναι ο Συντονιστής Ενεργειών Εκπαίδευσης του «Α.Κ.Κ.Ε.Δ.-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Είναι, από τον Δεκέμβριο του 2016, ο Διευθυντής του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στον 4ο όροφο της έδρας του Επιμελητηρίου (Ακαδημίας 18, Αθήνα).

Ως εκπαιδευτής στη Διαμεσολάβηση, ο κ. Αντωνέλος έχει εκπαιδεύσει άνω των 400 Διαμεσολαβητών στην Ελλάδα. Εκπαιδεύει και μετεκπαιδεύει Διαμεσολαβητές και Δικαστές στη Διαμεσολάβηση στο Εξωτερικό (Γαλλία, Κύπρο, Τουρκία). Περαιτέρω, μαζί με τις Εκπαιδεύτριες Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της εταιρίας Διαμεσολαβητών «RESOLVE», συνδημιούργησαν ένα πλήρες ελληνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Δικηγόρων – Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση στον αποτελεσματικό ρόλο τους σε αυτήν, με το οποίο μαθαίνουν στους Δικηγόρους από το 2015 πώς να αξιοποιούν τη Διαμεσολάβηση προς όφελος των πελατών τους, εταιριών, επαγγελματιών και πολιτών και των ιδίων. Το εν λόγω Πρόγραμμα διδάσκεται στο «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. Προμηθέας».

Έχει επίσης οργανώσει και συμπαρουσιάσει αφιλοκερδώς από τον Ιούνιο του 2011 πάνω από 120 αυτοτελή τρίωρα «Σεμινάρια Εισαγωγής των Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση» στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και σε άλλους 19 Δικηγορικούς Συλλόγους πανελλαδικά, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πλέον των 7.500 Ελλήνων Δικηγόρων. Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει, από κοινού με τις Διαμεσολαβήτριες και Εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών κ.κ. Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα, Προσομοιώσεις Διαμεσολαβήσεων στο Σύλλογο της Αθήνας, σε Συνέδρια και σε πολλούς άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια πανελλαδικά.

Είναι Ομιλητής σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια και σε Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές εκπομπές για τη Διαμεσολάβηση.

Ως Υπότροφος Διεθνούς Προγράμματος (Weinstein JAMS Fellow 2013) του JAMS Foundation, με την ευγενική υποστήριξη του Αμερικανού φημισμένου τ. Δικαστή – Διαμεσολαβητή Daniel Weinstein, ο κ. Αντωνέλος εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση περαιτέρω σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών της Πολιτείας της California και συμμετείχε σε δεκάδες Διαμεσολαβήσεις στις Η.Π.Α. το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2013.

Είναι επίσης ο Συγγραφέας, από κοινού με τη Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση κα Ελένη Πλέσσα, του Ελληνικού πλήρους επιστημονικού συγγράμματος για τη Διαμεσολάβηση με θεωρητικό και πρακτικό προσανατολισμό με τίτλο «Διαμεσολάβηση: Διεθνής εμπειρία και Ελληνική εφαρμογή» (ISBN: 978-960-568-096-1) των Νομικών Εκδόσεων «Σάκκουλας» (sakkoulas.gr), με υποδείγματα και έμφαση στις Νομικές πτυχές και τη διαδικασία υλοποίησης της Διαμεσολάβησης.

Επιπλέον, μετέφρασε και συνέγραψε επίσης, μαζί με τη Γαλλίδα τ.Δικαστή και Διαμεσολαβήτρια Béatrice Brenneur,  την Ελληνική εκδοχή του Γαλλικού Συγγράμματος «Η Διαμεσολάβηση για όλους» (ISBN: 978-960-568-441-9) των Νομικών Εκδόσεων «Σάκκουλας» (sakkoulas.gr), με έμφαση στην Ψυχολογία της Διαμεσολάβησης και στο ρόλο των Ελλήνων Δικηγόρων σε αυτή και των Ελλήνων Δικαστών στην αξιοποίησή της.

Ο κ. Αντωνέλος, από κοινού με τις Δικηγόρους – Διαμεσολαβήτριες και Εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών κ.κ. Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα, ίδρυσαν την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Οργανισμός Προώθησης Εφαρμογών της Διαμεσολάβησης και της Εξωδικαστικής Επίλυσης» με το διακριτικό τίτλο «RESOLVE -Διαμεσολαβητές Ειδικοί στην Εξωδικαστική Επίλυση» (resolve.gr)

Η «RESOLVE» δραστηριοποιείται έκτοτε ενεργά στην προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, της εξοικείωσης του Νομικού κόσμου, των πολιτών και των επιχειρήσεων με τη Διαμεσολάβηση και την εξωδικαστική επίλυση, στη δημιουργία -αυτοτελώς ή σε σύμπραξη με αλλοδαπούς διακεκριμένους Διαμεσολαβητές και εκπαιδευτές- καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης Διαμεσολαβητών και Δικηγόρων, τα οποία διδάσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και στην ανάπτυξη της Σχολικής Διαμεσολάβησης και την εξοικείωση μαζί της των Δήμων, των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ως Εκπαιδευτικός Οργανισμός η «RESOLVE» συνεργάζεται από τον Οκτώβριο του 2015 με το «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στην Εκπαίδευση Δικηγόρων – Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση, μέσω της διδασκαλίας ενός πρότυπου προγράμματος Εκπαίδευσης, προσαρμοσμένου στην Ελληνική νομική πράξη και πραγματικότητα της Δικηγορίας και της Διαμεσολάβησης και παράλληλα σύμφωνου με τα διεθνή πρότυπα.(akked.gr)

Το ειδικά εκπαιδευμένο Προσωπικό

                         

Το Προσωπικό του Κέντρου μας αποτελείται από στελέχη εκπαιδευμένα να παράσχουν της υπηρεσίες τους με τρόπο προσαρμοσμένο στη φύση, της ιδιαιτερότητες και της αρχές της Διαμεσολάβησης.

Ενδεικτικά τα στελέχη μας τηρούν της αρχές της ουδετερότητας, της εχεμύθειας και της εμπιστευτικότητας σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας και της υλοποίησης της διαδικασίας.